Futuretria Design AS

Futuretria Design AS ble siftet på tampen av 2021 og har rot i stor skaperglede, boblende inspirasjon og et ønske om å kunne gi et bærekraftig bidrag til garderober rundt om i landet. 

Bærekraftig mote og gjenbruk


Som en grunntanke i Futuretria, ligger visjonen om å bidra til et mer bærekraftig samfunn. Dersom vi benytter materialer som allerede eksisterer og reparerer tekstiler og møbler som er slitte og går i stykker, forlenger vi deres liv og gir samtidig et bidrag til verdens framtid. At et trekk på en gammel stol er flekkete, hullete eller slitt, gjør ikke hele møblet ubrukelig, og med en liten finpuss kan den gamle favoritten i stua også bli den nye.


Navnet Futuretria er bygd opp av ordene future og retro, altså det som kommer og det som har vært. Futuretriadesignene består av materialer som har levd et liv tidligere. Det kan være gamle klær, gardiner, duker, rester av metervare, sengetøy, møbelstoffer, prøvelapper, ja i grunnen det meste. Det er dette som gjør hvert plagg unikt, og som bygger framtid på det historiske.


Futuretria Design AS er derfor stedet der gammelt blir nytt.

Om meg


Bak denne bedriften som ble døpt Futuretria, står altså jeg. Navnet mitt er Ida Hassel Haugen, en designspire fra Trondheim. Jeg er opprinnelig lærerutdannet, men har de senere årene tatt utdanning innenfor estetiske fag, blant annet Design, redesign og søm av klær ved USN. Med Futuretria Design AS får designdrømmen og kreativiteten nå fritt spillerom og jeg håper på å få dele spennende og bærekraftige ideer og kreasjoner med dere der ute.


Interessen for søm og design har nok vært med meg hele livet. Fra jeg som lita ikke en gang nådde ned til symaskinpedalen, men så inderlig ville sy en bamse, og inn i voksenlivet, der jeg noen dager før jul får en tanke om at "denne duken hadde blitt et fint festantrekk". Det er mye glede i å se en ide komme til liv i et ferdig produkt, og denne skapergleden er fortsatt en drivkraft i arbeidet mitt.


Inspirasjon


Bak materialvalgene i Futuretriaplaggene er miljøtanken en tydelig inspirasjon. I tillegg er det mye som inspirerer de ulike designene og materialkombinasjonene i klærne. Klær og mote kan på samme måte som for eksempel lyrikk, bilder og musikk, bære et budskap. Mange ganger er det også her inspirasjonen kommer fra, et dikt, en strofe i ei god låt, et kunstverk eller et naturlanskap. Noen ganger er det kanskje også en følelse i seg selv som inspirerer.


Har du bærekraftige plagg med sjel og historie på ønskelista, kan det være verdt å sjekke ut Futuretria.